April 20, 2024

Femei din sport

Sportive

TURNEUL de la PARIS: Simona Halep, eliminată din primul tur. Monica Niculescu a pierdut în semifinale

Monica Niculescu și Klara Zakopalova nu au reușit să se califice în a treia finală a turneelor acestui început de an, după ce au câștigat titlul de la Hobart și Shenzhen. Cuplul româno-ceh a pierdut în fața favoritelor cu numărul 3, Anna Groenfeld și Kveta Peschke, care au eliminat-o în turul precedent și pe Raluca Olaru. Într-un meci de doar o oră și 5 minute, Monica și Klara au fost învinse cu scorul de 6-2, 2-6, 10-4. În sferturile competiției pariziene, perechea câștigoatoare de la Hobart și Shenzhen, a învins în trei seturi dublul, Vera Dushevina/Parra Santonja, cu scorul de 6-2, 3-6, 10-3. În primul tur de la Paris, Monica și Klara au trecut de favoritele cu numărul 2, rusoaicele Anastasia Pavlyucenkova și Nadia Petrova, scor 6-4, 6-3. 

De la participarea la acest turneu, Monica Niculescu și partenera ei și-au asigurat 8.871 de euro și 185 de puncte în clasamentul WTA de dublu.

La simplu, Monica Niculescu a fost eliminată în turul secund al calificărilor de la Paris de Virginie Rozzano (100 WTA) cu scorul de 6-3, 6-1.
Simona HalepSimona Halep a fost eliminată în runda inaugurală a turneului de la Paris, de Kristina Mladenovic (62 WTA), cu scorul de 7-6, 6-4. Într-un meci de o oră și 38 de minute, franțuzoaica a profitat de serviciul slab al româncei și a controlat până la final cel de-al doilea set, care a fost decisiv.

Aceasta nu este singura surpriză a zilei din capilata Franței, a șaptea favorită a turneului, Carla Suarez Navarro, deasemenea a fost eliminată încă din meciul de debut de rusoaica Anastasia Pavlyuchenkova (26 WTA) cu scorul de 6-2, 3-6, 6-3.

Urmărim rezumatul partidei:

Constănțeanca a mai participat de trei ori la acest turneu, dar a fost eliminată de fiecare dată în primul tur.

Următorul meci pentru Simona va fi cel din Budapesta, când echipa României va debuta în Fed Cup. Competiția se va desfășura între 4 și 9 februarie, iar din lotul convocat de căpitanul nejucător Alina Tecşor Cercel, mai face parte Sorana Cîrstea, Monica Niculescu și Irina Begu.

Raluca Olaru, alături de poloneza Klaudia Jans-Ignacik, au fost eliminate în sferturile ediției a 22-a a Open-ului GDF Suez de favoritele cu numărul 3, Anna Groenfeld și Kveta Peschke, scor 6-4, 6-1. În meciul de debut din capitala Franței, cuplul româno-polonez au învins, cu scorul de 7-6, 6-4, în fața perechii dintre Marina Erakovic și Petra Martic.

Turneul Premier de la Paris, care se dispută între 27 ianuarie și 2 februarie, va fi transmis în direct la Digi Sport 2.