June 21, 2024

Femei din sport

Sportive

TURNEUL de la MIAMI: Simona Halep s-a retras din cauza unei accidentări

România a rămas fără reprezentanţi în turneul de simplu de la Miami, după ce Simona Halep a anunţat că nu poate juca din cauza unei accidentări, iar Sorana Cîrstea, Monica Niculescu și Alexandra Cadanțu, au fost eliminate.

În porba de dublu, Sorana Cîrstea alături de rusoiaca Anastasia Pavlyuchenkova au fost învinse de Martina Hingis și Sabine Lisicki, cu scorul de 6-2, 6-1, într-o partidă care a durat nici o oră. În primul tur al probei de dublu de la Sony Open, cuplul româno-rus a obținut o victorie în trei seturi în fața perechii dintre Alicja Rosolska și Silvia Espinosa, scor 6-2, 3-6, 10-5. 

Monica Niculescu și Klara Zakopalova au fost eliminate în turul doi de la Miami, după o victorie cu 6-3, 7-5 a perechii dintre Alla Kudryavtseva și Anastasia Rodionova în fața cuplului româno-ceh. Monica și Klara au reușit să treacă în runda inaugurală de Sharon Fichman și Megan Molton Levy, scor 6-0, 7-5, la capătul unui meci de doar o oră și 2 minute. 

Simona Halep s-a retras în aceată dimineaţă din competiţie, din cauza unei accidentări la degetul mare de la piciorul drept, astfel că a şasea favorită a turneului WTA de la Miami va fi înlocuită de Jana Cepelova. Simona a avut ceva probleme după turneul de la Indian Wells și a fost supusă unei mici intervenţii chirurgicale, conform declarației făcute de tatăl ei, Stere Halep. Noul număr 5 mondial trebuia să evolueze, astăzi, în turul secund împotriva australiancei Casey Dellacqua (56 WTA), pe care a învins-o în sferturi la turneul californian. 

Sorana Cîrstea a fost eliminată încă din prima partidă disputată în turul doi al turneului american de Ţvetana Pironkova (47 WTA), cu scorul de 6-3, 6-3. Chiar dacă a fost desemnată cap de serie cu numărul 25 şi este mult mai bine poziționată în clasamentul WTA, Sorana este la a doua înfrângere suferită în acest an în fața bulgăroaicei, care s-a impus cu 6-4, 6-1 și la turneul de la Sydney, unde a și cucerit trofeul. 

Alexandra Cadanțu a fost învinsă în runda inaugurală de la Miami de  jucătoarea venită din calificări, Zarina Diyas (105 WTA). Kazaha a câștigat primul set, după care românca și-a revenit și a împins meciul în decisiv, unde a pierdut pe serviciul său, meciul încheindu-se după două ore și 34 de minute cu scorul de 4-6, 6-3, 2-6.

Monica Niculescu a fost eliminată chiar din primul tur, de cehoaicei Barbora Zahlavova-Strycova (64 WTA), cu scorul de 3-6, 4-6. Românca a intrat mai greu în joc, iar în al doilea set nu a putut reveni decât până la 4-4, ca apoi să cedeze din nou, după o oră și 45 de minute ale partidei.