December 1, 2023

Femei din sport

Sportive

TURNEUL de la FLORIANOPOLIS: Monica Niculescu, Alexandra Cadanțu și Alexandra Dulgheru au fost eliminate

Monia Niculescu la FlorianopolisUn nou turneu WTA brazilian a debutat în 23 februarie până în 1 martie, dotat cu premii totale de 250.000 de dolari, la care au participat 4 reprezentante ale României, Monica Niculescu, care este deținătoare trofeului din anul trecut, Alexandra Cadanțu, a șasea favorită a turneului,  Alexandra Dulgheru și Irina Begu, care au debutat din calificări. 

Monica Niculescu a ratat calificarea în semifinalele turneului de la Florianopolis, după ce a abandonat meciul cu principala favorită a turneului, Carla Suarez Navarro (15 WTA), la scorul de 4-6, 6-0, 1-4. Participarea la acest turneu, care l-a cucerit anul trecut i-a adus 6.175 dolari și un handicap de 220 de puncte WTA.

În turul secund, Monica a obținut o victorie lejeră în fața muntenegrencei venite din calificări, Danka Kovinic (159 WTA), cu scorul de 6-3, 6-1. Niculescu a debutat pe tabloul principal al turneului cu o victorie în fața Annei Schmiedlova (73 WTA), scor 6-0, 4-6, 6-2. La capătul unui meci dificil, care a durat 2 ore şi 20 de minute, Niculescu a obținut a doua victorie înregistrată anul acesta în faţa tinerei slovace, după 4-6, 6-2, 6-3 în primul tur la la Shenzhen. 

În proba de dublu, Monica și Klara Zakopalova s-au retras din cadrul turneului, din cauza unei infecții virale respiratorii a tenismenei din Cehia, în locul lor urmând să joace cuplul israeliano-polonez,  Julia Glushko/Paula Kania.

Alexandra Cadanțu a fost eliminată de sportiva kazahă Yaroslava Shvedova (79 WTA), după o oră și 17 minute de joc, cu scorul de 6-3, 6-3. Ea a ratat, astfel, calificarea in semifinalele turneului de la Florianopolis, însă s-a ales cu un cec în valoare de 6.175 de dolari si 60 de puncte WTA. 

În sferturi, Alexandra s-a calificat, marți, după o victorie în fața germancei Dinah Pfizenmeier (84 WTA), cu scorul de 6-2, 6-3. Cadanțu a fost a șasea favorită a turneului, iar în primul tur a avut nevoie de doar o oră şi 13 minute pentru a trece de o jucătoare în vârstă de 20 de ani, aflată pe locul 293 în ierarhia mondialăGabriela Ce, cu scorul de 6-1, 6-3.

Alexandra Dulgheru a abandonat în setul doi al meciului din sferturile de la Florianopolis, jucat cu Klara Zakopalova (32 WTA), la scorul de 6-3, 5-2 pentru sportiva ceha. Venită din calificări, Dulgheru a acumulat 78 de puncte WTA și 6.175 de dolari.

În sferturi turneului brazilian, Alexandra s-a calificat după un meci frumos câștigat împotriva reprezentantei gazdelor, Teliana Pereira. Meciul a durat o oră și 41 de minute și s-a soldat cu scorul de 7-5, 6-2. În următorul meci, Dulgheru va da peste partenera Monicăi Niculescu de la dublu, Klara Zakopalova (32 WTA). 

În turul doi de la Florianopolis, Alexandra a învins-o cu 6-1, 7-6 (7-5) pe columbianca Mariana Duque Marino, după aproape două ore de joc. În runda inaugurală, Alexandra a jucat împotriva polonezei Katarzyna Piter (110 WTA), trecând de aceasta în trei seturi, scor 2-6, 6-4, 6-1. În primul tur al calificărilor, românca a obținut o victorie în fața tenismenei din Liechtenstein, Stephanie Vogt (159 WTA), scor 6-3, 3-6, 6-1. 

Irina Begu a ratat intrarea pe tabloul principal, fiind învinsă în meciul decisiv de belgianca Alison van Uytvanck (104 WTA), în două seturi, cu 6-1, 7-6 (8-6). În primul tur al calificărilor, românca a trecut lejer de Maria Fernanda Alves, beneficiară a unui wild card, cu scorul de 6-2, 6-1. Meciul s-a întrerupt, ieri, din cauza ploii, la 6-2, 5-1, când românca mai avea două mingi de meci, iar astăzi a învins-o fără probleme pe braziliancă. 

Irina Begu alături rusoaica Valeria Solovieva au fost eliminate încă din primul tur al probei de dublu de perechea dintre Francesca Schiavone și Silvia Soler-Espinosa, scor 2-6, 3-6.