December 1, 2023

Femei din sport

Sportive

SUPERLIGA, ETAPA a 12-a: 30 de goluri marcate într-o zi

Olimpia Cluj 15 - 0 Independența Baia MareEtapa a 12-a s-a petrecut fără surprize în cadrul campionatului feminin de fotbal. Primele patru clasate au obținut victorii lejere în fața echipelor din cealaltă jumătate a clasamentului, iar golaverajul mare a fost la ordinea zilei.

În primul meci al etapei, CFR Timișoara a reușit o victorie în deplasare la CS Navobi, scor 7-1, la capătul unui meci dominat în totalitate în fața moldovencelor. Datorită celor trei puncte acumulate “leopardele” își consolidează locul 3 în clasament. Cea mai bună jucătoare de pe teren a fost mijlocașa Andy Herczeg, care a marcat trei goluri pentru echipa din banat.

Cele două meciuri disputate la aceeași oră, dintre Fair Play București – ASA Târgu Mureș și Real Craiova – FC Brazi s-au terminat cu un succes pentru jucătoarele din Oltenia și Transilvania. Dacă echipa din capitală a impus ceva probleme mureșencelor pe parcursul jocului, scor final 1-2, atunci tinerele echipei FC Brazi nu au avut cum să riposteze în fața posibilei vicecampioane a României, care a înscris de patru ori în poarta Ionelei Dincă.

În ultimul meci al etapei, Olimpia Cluj s-a distrat, acasă, cu echipa de pe ultimul loc, Independența Baia Mare, înscriindu-le 15 goluri în cele 90 de minute de joc. Cu o posesie zdrobitoare și zeci de șuturi pe poartă, multipla campioană națională le-a dat o lecție de fotbal maramureșencelor, care abia de au fructificat 2-3 ocazii de gol. Printre principalele marcatoare au foat Alexandra Lunca (4 goluri), Ioana Borțan (3 goluri) și Adina Giurgiu (3 goluri). În acest meci, Mirel Albon a putut să-și menajeze mai multe jucătoare pentru meciurile naționalei din această lună, astfel că Vătafu Stefania, Corina Corniciuc și Lunca Alexandra au evoluat doar câte o repriză. 

Următoarea etapă a Superligii se va desfășura abia peste o lună, deoarece echipele naționale intră în programul meciurilor oficiale. Conform site-ului oficial al Federației Române de Fotbal, echipa Under 19 a României va participa în cadrul unui turneu internațional de la Soci, până la debutul Turului de Elită al Campionatului European feminin U19, programat în perioada 5-10 aprilie, în Bordeaux (Franța), unde fetele noastre se vor confrunta cu Suedia, Polonia și Franța.

Începutul lunii aprilie va consemna și două meciuri importante ale naționalei de senioare, pe 2 aprilie România va disputa un meci amical contra Franței, la Mogoșoaia, iar pe 10 aprilie, Cluj Arena va găzdui partida din preliminariile Cupei Mondiale FIFA 2015, dintre România și Italia.