May 9, 2021

Femei din sport

Sportive

Sportiva anului în Germania

Cristina Obergfoll
Sursă foto: news.cn

Alături de FC Bayern Munchen, câștigătoarea titlului, Cupei Germaniei şi Ligii Campionilor și Robert Harting, campionul mondial la aruncarea discului, Cristina Obergfoll a fost declarată sportiva anului în Germania. Această distincție vine ca o aprobare a parcursului său îndelungat pe treptele sportului cu suliță.

Cristina Obergfoll
Sursă foto: n-tv.de

Medaliată cu argint la Jocurile Olimpice din 2012, Cristina a excelat în acest an prin a deveni campioană mondială la aruncarea suliței. În vârstă de 32 de ani, Obergfoll a adunat în palmares peste 13 medalii la cele mai importante competiții ale lumii, precum Jocurile Olimpice, Diamons League, Campionate Mondiale și Europene. Recordul personal la aruncarea suliței de 70, 20 m a fost obținut la Cupa Europeană din 2007, iar rezultatul care i-a adus titlul mondial la Moscova este de 69.05 m.

Sursă foto: t-online.de

Cristina Obergfoll și Boris HenryÎn data de 13 septembrie, Cristina s-a căsătorit cu partenerul și antrenorul său, Boris Henry, iar pentru un viitor copil atleta este pregătită să renunțe la Campionatul European de anul viitor de la Zurich, ca după concediul de maternitate, să-și poată apăra titlul la Cupa Mondială 2015 de la Beijing și în 2016 Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Peste 3500 de voturi a obținut atleta germană din partea jurnaliștilor și a oamenilor importanți din lumea sportului, precum Thomas Bach, președintele Comitetului Olimpic Internațional, întrecând-o cu mult pe tenismena Sabine Lisicki, finalistă la Wimbledon.