June 21, 2024

Femei din sport

Sportive

România este în Grupa Mondială II, după 3-1 cu Serbia

Simona Halep Fed Cup BucureștiDupă 15 ani de anonimat în grupele regionale de tenis feminin, naționala României a reușit pe teren propriu să învingă Serbia cu scorul de 3-1, datorită victoriilor Soranei Cîrstea și Simonei Halep. Performanța istorică a devenit posibilă unei generații de jucătoare de clasă mondială, atât la simplu, cât și la dublu, precum Simona Halep (5 WTA), Sorana Cîrstea (27 WTA), Monica Niculescu (79 WTA) și Irina Begu (120 WTA).

În primul meci al întâlnirii dintre România şi Serbia, Sorana Cîrstea a învins-o pe Ana Ivanovic (12 WTA) cu scorul de 3-6, 6-1, 6-2, într-un meci care a durat o oră şi 41 de minute. Românca a intrat mai greu în partidă, dar a recuperat senzaţional, fiind încurajată frenetic de spectatorii veniţi la meci și reușind prima sa victorie în fața prietenei sale.

În al doilea meci, Simona Halep a trecut lejer de Bojana Jovanovski (39 WTA), cu scorul de 6-2, 6-4. După un prim set câștigat rapid de către Halep, sârboaica a reușit să impună ceva probleme în actul secund, egalând la 4-4, însă a cincea jucătoare a lumii a închis meciul în următoarele minute, aducând scorul de 2-0 pentru România.

În al treilea meci, constănțeanca a avut un meci mai dificil împotriva Anei Ivanovic, care s-a impus la capătul unui tie-break din setul secund, scor 3-6, 6-7, (2-7).

Meciul decisiv a fost pe umerii Soranei Cîrstea, care a trecut în trei seturi de Bojana Jovanovski, scor 6-3, 6-7, 6-3 și a adus victoria în tabăra noastră.