June 21, 2024

Femei din sport

Sportive

România a ratat calificarea la Cupa Mondială

România - Italia, 1-2 în preliminariile Cupei Mondiale 2015 Echipa naţională de fotbal feminin a României a pierdut, cu scorul de 1-2, meciul cu Italia din preliminariile Cupei Mondiale din Canada. 

În prima repriză tricolorele au avut doar câteva șuturi pe poartă, iar italiencele au dominat teritorial și reușind să deschidă scorul în minutul 36 al meciului, prin Patrizia Panico, rămasă nemarcată în careul de 6 metri.

În repriza secundă am avut mai multe șanse de a egala, însă o altă greșeală a defensivei noastre, au dus scorul la 2-0 pentru Italia, în minutul 78, marcatoare fiind Melania Gabbiadini. Singura reuşită a României a venit abia în minutul 80, când Ştefania Vătafu a marcat din lovitură liberă. Spre finalul meciului, fetele noastre au pus presiune pe adversar, însă înfrângerea a devenit inevitabilă, iar șansa de calificare la un turneu final s-a minimalizat.

După acest meci, România a rămas pe locul 4 din grupa a 2-a, cu 4 puncte din cele 5 partide disputate. În celălalte meci al grupei, Spania a surclasat reprezentativa Macedoniei cu scorul de 10-0 și s-a distanțat la 6 puncte față de selecționata Italiei.

  1. Spania – 19 puncte (7 jocuri)
  2. Italia – 13 puncte (6 meciuri)
  3. Cehia – 4 puncte (4 jocuri)
  4. ROMÂNIA – 4 puncte (5 partide)
  5. Estonia – 3 puncte (3 meciuri)
  6. Macedonia – 0 puncte (5 meciuri).

La meci a asistat şi preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, care s-a declarat mulțumit de prestația jucătoarelor noastre: