December 1, 2023

Femei din sport

Sportive

Rezultate modeste pentru românce la Soci

Eva Tofalvi la Jocurile Olimpice de iarnă de la SociEva Tofalvi s-a clasat, pe locul 21 în proba de biatlon 15 kilometri individual din cadrul Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci, câştigată de Daria Domraceva, din Belarus. Tofalvi a terminat proba în 47 de minute, 30 de secunde şi 8 zecimi, la patru minute, 11 secunde şi două zecimi de învingătoare.

Sportiva noastră s-a clasat pe locul 22 în proba de sprint 7,5 kilometri din cadrul concursului de biatlon cu un timp de 22:01.5.

În proba de urmărire, 10 kilometri, biatlonista a ocupat locul 26, la 2 minute, 44 de secunde şi şase zecimi, după ce a ratat trei focuri la poziţiile culcat, unul la prima trecere prin poligon şi două la cea de-a doua.

Sara Timea s-a clasat pe locul 62 în proba de schi fond 10 kilometri clasic din cadrul Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci, câştigată de poloneza Justyna Kowalczyk. Românca a încheiat proba în 34 de minute, 48 de secunde şi două zecimi.

În proba de schiatlon parcursă pe distanța de 15 km împărțită în stilurile clasic și liber, sportiva noastră  s-a clasat penultima, ajungând la finiș cu timpul de 46:43.0, cu o întârziere de 8:09.4 față de câștigătoarea Marit Bjoergen din Norvegia.

În finala probei de schi fond sprint individual, Sara a ratat calificarea în finala Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci. Românca a încheiat calificările pe locul 49, cu timpul de două minute, 48 de secunde şi 16 sutimi, la 16 sec, în timp ce mai departe trec numai primele 30 de sportive.

Raluca Strămăturaru a ocupat locul 30, penultimul, în proba de sanie feminin din cadrul Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci. Sportiva în vârstă de 28 de ani a fost cronometrată cu timpul de 3 minute, 29 de secunde şi 4 miimi, având o întârziere de 9 secunde şi 236 miimi față de noua campioană olimpică, nemţoaica Natalie Geisenberger.

Ania Caill a încheiat pe locul 30, proba de Super-Uriaș în a 8-a a Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci. Sportiva noastră a terminat întrecerea într-o minută, 33 de secunde şi 73 de sutimi, iar acest timp a adus-o pe penultimul loc  între schioarele care au încheiat cursa.

În proba de slalom uriaş, Monica s-a situat pe locul 51, înregistrând un timp total de 2:57.26.

În proba de supercombinată alpină, Ania s-a clasat pe locul 22, ultimul, asta în condiţiile în care alte 12 sportive nu au început cursa deloc sau au abandonat-o pe parcurs.

Românca născută în Franța nu a reuşit însă să încheie proba de coborâre din cadrul concursului de schi alpin de la Jocurile Olimpice de la Soci, ea abandonând după ce a ratat o poartă.

Maria Marinela Mazilu a încheiat proba feminină de skeleton doar pe locul 20, ultimul, din cadrul Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci. Mazilu a înregistrat un timp total de trei minute, 58 de secunde şi 62 de sutimi, în timp ce noua campioană olimpică, britanica Elizabeth Yarnold, a avut un timp total de 3:52.89, cu 5 secunde și 73 de sutimi mai puțin decât sportiva noastră. Medalia de argint a fost câştigată de americanca Noelle Pikus-Pace (3:53.86), iar pe locul trei s-a clasat rusoaica Elena Nikitina (3:54.30).


Maria Adela Constantin
 și Andreea Grecu au încheiat pe locul 17 la bob două persoane, egalând cea mai bună performanţă a sportivilor români, reuşită luni de echipajul masculin de bob două persoane. Româncele au înregistrat timpul total de 3:56.59, cu 5 secunde și 98 de sutimi mai mult decât echipajul canadian, care a cucerit medalia de aur.