May 17, 2022

Femei din sport

Sportive

Nadine Angerer a câștigat Balonul de Aur FIFA 2013

Nadine Angerer a câştigat, luni, Balonul de Aur FIFA 2013, trofeul fiind decernat în cadrul unei gale desfăşurate la Zurich, în Elveţia. Marele trofeu i-a fost înmânat de una dintre cele mai importante jucătoare din istoria scurtă a fotbalului feminin, Mia Hamm(află mai multe despre aceasta).

“Trebuie să spun că sunt un pic surprinsă, dar foarte recunoscătoare. Mai întâi de toate trebuie să le mulțumesc tuturor celor care au votat pentru mine și să-mi exprim tot respectul pentru Marta și Abby, care au avut deasemea un an incredibil”, a declarat Angerer înainte de a le mulțumi colegelor de echipă și antrenorilor săi.

Germanca, în vârstă de 35 de ani, a fost desemnată cea mai bună jucătoare de fotbal feminin din anul 2013, devenind prima portăriță care primește acest titlu mondial. Nadine Angerer le-a învins pe legendara atacantă braziliană Marta și pe americanca Abby Wambach.

Cea mai în vârstă jucătoare profesională este la a doua distincţie a carierei. Tot în acest an, Nadine Angerer a primul premiu acordat de UEFA ca cea mai bună fotbalistă din Europa, după ce a salvat două lovituri de la 11 metri în finala Campionatului European de fotbal feminin 2013, atunci când Germania a învins cu 1-0 Norvegia.

Căpitanul echipei naționale a Germaniei are în palmares două titluri mondiale (2003, 2007) și cinci titluri europene câștigate consecutiv, iar alături de echipa de club, goalkeeper-ul echipei Brisbane Roar, este aproape de a câștiga campionatul din Australia. 

În cadrul aceleiași festivități selecționerul echipei naționale a Germaniei, Silvia Neid, a fost aleasă antrenorul anului 2013 în fotbalul feminin.