May 17, 2022

Femei din sport

Sportive

Lotul României pentru Campionatul Mondial de Handbal din Serbia – pivoți

Oana Manea

Oana Manea – pivotul echipei Krim Ljubljana și al naționalei. În cariera sa, bucureșteanca a evoluat timp de 13 ani la Oltchim Râmnicu-Vâlcea, alături de care a cucerit toate titlurile naţionale începând din anul 2000, adică opt, plus patru Cupe ale României şi o Supercupă a României, plus performanţele continentale, Cupa Cupelor, Trofeul Campioanelor (2007), finala Ligii Campionilor (2010) și semifinalele competiţiei (2009, 2012 şi 2013). După ce criza financiară a reușit să aducă echipa la un pas de desființare, Oana a fost nevoită să se transfere în Slovenia, la Krim Ljubljana. Cu 147 de convocări la națională și 310 goluri marcate, Oana a reușit să obțină cu naționala României doar bronzul de la Campionatul European din 2010, iar un an mai târziu a fost desemnată cea mai bună handbalistă din țară.

Crina Pintea

Crina Pintea – pivot la HC Zalău. Băcăuanca de 23 de ani a început de curând să facă handbal, fiind încurajată de profesorul ei de sport din liceu și recent de Gheorghe Tadici. Datorită calităților sale defensive și ofensive, antrenorul echipei naționale o are ca favorită la titularizare, atât la națională, cât și la echipa de club. La prima selecție pentru România la Campionatul European din 2012 Crina a reușit să impresioneze în faza de apărare.

Georgiana Ciuciulete

Georgiana Ciuciulete – pivot la HC Zalău. O altă jucătoare importantă de la Zalău în vârstă de 24 de ani, care a revenit în activitatea de performanţă, după ce a dat naştere unei fetiţe și care promite multe realizări de-acum încolo. La ultimul meci al naționalei jucat împotriva Australiei de la Campionatul Mondial din Serbia, Georgiana a fost cea mai bună marcatoare de pe teren, înscriind 7 goluri.

Află mai multe despre extremele echipei naționale a României aici.

Află mai mult despre portarii echipei naționale a României aici.