November 29, 2021

Femei din sport

Sportive

Lanny Barnes va participa la Jocurile Olimpice la Soci datorită generozității surorii sale gemene


Orice sportiv visează să ajungă la cea mai prestigioasă competiție a sporturilor de iarnă din lume, Jocurile Olimpice. Uneori însă dragostea față de sora ta, poate fi mai presus de orice. Cazul surorilor gemene, Lanny și Tracey Barnes a făcut înconjurul lumii, după ce una dintre ele a renunțat la locul din echipa olimpică a Americii de biatlon, pentru a participa cealaltă.

După ce nu a putut concura la trei din ultimele patru curse de calificare în Ridnaun, Italia, din cauza bolii,  Lanny Barnes s-a situat în clasamentul general chiar în spatele surorii sale, a șasea,  și părea să fi ieșit din cursa pentru unul dintre cele cinci locuri ale echipei olimpice.

Abia mai târziu, la o plimbare prin Munții Alpi, Tracy i s-a destăinuit că ea va renunța la locul ei din lot, pentru ca Lanny, să concureze pentru a treia oară la Jocurile Olimpice, după cea din Turin, unde a luat locul 64 în cursa individuală de biatlon, și la Vancouver, unde s-a situat pe locul 78.

“Ea este eroul meu și acest lucru arată doar altruismul adevărat al spiritului olimpic. Acest lucru m-a motivat și mai mult, pentru a-mi reprezenta cu demnitate nu doar țara, dar și sora”, a declarat Lanny Barnes despre gestul surorii sale.

Într-o declarație pentru AP, Tracy Barnes a recunoscut că nu a fost o decizie dificilă, pentru că sora ei merită un loc în echipă, mai ales că a avut un sezon excepțional înainte de a se îmbolnăvi, iar fericirea de a-i putea oferi o a doua șansă e compensatoare pentru ea.

“Dacă îți pasă suficient de mult de o persoană, atunci vei face orice sacrificiu pentru ea, chiar dacă asta înseamnă să renunți la visele tale, astfel încât cealaltă persoană să și le poată realiza pe ale ei.”

Lanny și Tracey Barnes, în vârstă de 31 de ani, au participat împreună doar la Jocurile Olimpice din 2006 de la Turin.