May 9, 2021

Femei din sport

Sportive

Kim Allan – maratonista recordmenă a Crăciunului

Kim Allan
Sursă foto: sportzhub.com

Cu 3 zile înaintea Crăciunului, Kim Allan a devenit cea mai bună maratonistă din lume, după ce a parcurs o distanţă de 500 de kilometri în 86 de ore, 11 minute şi 9 secunde. Femeia în vârstă de 47 de ani a stabilit recordul mondial de alergare fără pauză pentru a-și realiza un vis neîmplinit, dar și pentru a strânge fonduri alături de o organizație care sprijină oamenii cu deficiențe ale coloanei vertebrale.

Allan a început să alerge în dimineața zilei de 19 decembrie, iar peste cele trei zile în care a parcurs 332 de ture în jurul parcului Auckland Domain din Noua Zeelandă, a strâns în total 7.000 de dolari. Pe tot parcursul traseului ultramaratonista a avut alături zeci de susținători, care au ajutat-o să depășească problemele legate de alimentare și micțiune. „Este un pic ireal, pentru că nu am procesat încă acest moment, dar sunt bucuroasă că am avut întotdeauna pe cineva acolo pentru a mă sprijini, a avea grijă de mine sau pentru a număra tururile” a declarat Kim Allan imediat după încheierea maratonului.

Kim Allan
Sursă foto: sportzhub.com

Cu degetele de la picioare acoperite de bășici și bandaje, picioare umflate, glezne pline de vânătăi și buze arse de soare, Kim, mamă a patru copii, a reușit să depășească recordul anterior a lui Pam Reed, de 486 kilometri alergați în 2005 fără oprire. Din păcate, cursa nu va fi recunoscută de Guinness Book, pentru că maratonista nu a fost monitorizată de către oficialii acestora.

Neozeelandeza a fost în trecut un jocheu prefesionist, iar parcurgerea de distanțe lungi a ajutat-o pentru a-și reabilita piciorul rupt.

Recordul masculin de alergare îi aparţine lui americanului Dean Karnazes, care a alergat 560 de kilometri în 80 de ore şi 44 de minute, în anul 2005.