June 21, 2024

Femei din sport

Sportive

GIMNASTICĂ: 6 medalii la Trofeo Citta di Jesolo

Echipa de gimnastică junioare România a fost reprezentată în cadrul ediției a șaptea a concursului de gimnastică artistică din Treviso, Italia, “Trofeo Citta di Jesolo” de către junioarele: Laura Jurcă, Andreea Iridon, Ștefania Orzu, Andra Butuc, Asiana Peng, Andra Stoica și senioarele: Andreea Munteanu, Ștefania Stanilă și Silvia Zarzu. 

În prima zi a competiției echipa de junioare a cucerit medalia de argint, cu un total de 212,900 puncte, fiind depăşită pe podium de reprezentativa SUA. 

În a doua zi, Andreea Munteanu şi Ştefania Stănilă s-au clasat pe locurile 13, respectiv 14, în concursul de individual compus.

În a treia zi din cadrul concursului s-au desfășurat finalele pe aparate, unde gimnastele noastre au câștigat 5 medalii. Junioara Laura Jurcă s-a ales cu argintul la sol și bronzul la sărituri, iar colega ei, Andreea Iridon a acumulat un punctaj de 14.300 la bârnă, ce i-a asigurat locul trei. 

La primul său an de seniorat, Andreea Munteanu a câștigat finala de la bârnă, fiind notată cu 14.833, iar în finala de la sol a cucerit medalia de bronz, acumulând 13.967 de puncte.