September 18, 2021

Femei din sport

Sportive

Ce înseamnă femeia din lumea sportului sau ce ar trebui să însemne?

Jurnalismul înseamnă noutate, precizie, realitate, documentare și cunoaștere. Toate astea adunate dau naștere unui fior tânăr care are rolul de transmite ceva prin existența lui. Pasinea e în tandem cu acel fior și nu rămâne decât, ori să transmiți ceva, ori să nu transmiți nimic. La mine astfel se rezumă toate acele exemple de articole cu femei care nu transmit nimic. Pot să atragă atenția, să te facă să te oprești, dar nu mai mult de atât. Nu vei rămâne cu nimic din exemplul ei. Goliciunea ei interioară se dizolvă în timp, iar la sfârșit vei conștientiza timpul pierdut într-o prostie vizuală. Acesta nu e rolul jurnalismului.

Sportul e altfel. E acțiune, echitate, rapiditate, viteză și sănătate. Între toate astea se abundă omul. Privind pasiv sau fiind activ, el are nevoie de o legătură între cele două. Jurnalism și sport. Împreună ele dau viață unei alte vieți. Fac o parte din lume, fac o parte din tot. Anume aici avem nevoie de femei din lumea sportului. Ele transmit frumosul adevăr. Trebuie evidențiate, fiindcă altfel se va ajunge ca sportul să nu-și mai îndeplinească misiunea de a fi o parte din tot.

Femeile din sport nu pot fi doar acele care-l practică activ. Existe jurnaliste sportive adevărate. Ele avându-și partea lor din fenomen. Există cele care au schimbat istoria sportului. Femeile care și-au crescut copiii pe stadion, și nu în ultimul rând, acei copii devin femei și bărbați devotați susținerii sportului. E o parte frumoasă, care trebuie să se regăsească des în agenda informațională a fiecăruia.

Să nu confundăm femeia sportului cu cea din lumea sportului, pentru că sunt total diferite. Unele sunt pentru a distra, celelalte pentru a rezista. A face parte din fenomen e cu totul altceva decât a fi prin apropiere. A parazita sportul e simplu și deja e prea simplu. Acum e prea mult. Deaceea vreau să redescoperim adevăratele femei împreună. Pentru că alături de ele bărbații se simt mai bine, alături de ele trăiești într-o lume reală, lângă ele simți viața și o evoluție în subconștient.

În nici un caz nu e vorba de feminism! E vorba că prea multă prostie a fost promovată, doar pentru că e simplu și rapid. Iar adevărul și informația s-au pierdut pe tărâmuri necunoscute ale jurnalismului. Sunt doar o mică parte din ceea ce trebuie schimbat. Respiri la un moment dat aer poluat și te întrebi de unde vine. Nu, trebuie să sapi în adânc ca să vezi stricăciunea. Nu vă amăgiți cu ceea ce vi-i dat! Căutați mai mult! 

Logo site