April 20, 2024

Femei din sport

Sportive

GALERIE FOTO: Monica Niculescu a câștigat turneul de la Hobart

Monica Niculescu și Klara Zakopalova cu trofeul la Hobart

Monica Niculescu este cea mai bună tenismenă a României a acestui sezon, după ce a câștigat al doilea titlu WTA la dublu din tot atâtea turnee jucate. Românca s-a impus alături de Klara Zakopalova în finala turneului de la Hobart în fața secundelor favorite din Australia, Lisa Raymond (SUA) și Shuai Zhang (China). Cuplul româno-ceh a avut nevoie de o oră și 35 de  minute pentru a-și adjudeca in-extremis puternicele adversare, revenind de la 1-6 în super tie-break, scor final 6-2, 6-7(5), 10-8. Prin cîştigarea finalei, Niculescu şi Zakopalova şi-au asigurat un premiu de 12.300 de dolari şi 280 de puncte WTA. Monica Niculescu a jucat cea de-a 12-a finală a carierei la dublu, bilanţul ei fiind în acest de moment de 4-8. Înaintea celor din 2014, ea a mai triumfat la Budapesta 2009, alături de Alysa Kleybanova și tot la Hobart 2012, alături de Irina Begu. Alături de Klara Zakopalova, Niculescu a mai disputat o finală în 2013, la Eastbourne.

Niculescu şi partenera ei au cucerit un nou trofeu și și-au menținut parcursul excelent al acestui început de sezon. În semifinale, ele le-au surclasat pe favoritele turneului numărul 4, Yung-Jan Chan (Taiwan) și Janette Husarova (Slovacia), scor 6-4, 6-2, iar în sferturile de finală, cele două jucătoare de tenis au ieșit victorioase din confruntarea cu perechea japoneză Shuko Aoyama/Miki Miyamura, scor 6-2, 4-6, 10-5.

În proba de simplu, Monica fost eliminată, joi, din sferturile turneului de la Hobart, cu scorul de 6-3, 6-7, 4-6, de iberica Estrella Cabeza, locul 116 WTA, venită din calificări. Partenera sa de la dublu a fost aproape să se impună și în proba de simplu, însă Klara Zakopalova (37 WTA) a fost învinsă în finală de iberica Garbine Muguruza în doar două seturi, scor 4-6, 0-6.