December 1, 2023

Femei din sport

Sportive

FOTBAL FEMININ: Fetele îi răzbună pe băieți

Echipa naţională de fotbal feminin a României a învins, astăzi, cu scorul de 4-0, selecționata Greciei, într-un meci amical din pregătirile pentru preliminariile Cupei Mondiale din 2015. În poarta elenelor a marcat de trei ori Lunca Alexandra (3′, 35′, 46′) și Iușan Alexandra (35′).

Iată cum a arătat în teren echipa antrenată de Maria Delicoiu și Mirel Albon:  Mirela Ganea (75′ Iulia Niculescu) – Adina Giurgiu, Corina Olar-Corniciuc (68′ Laura Desmerean), Andreea Corduneanu (57′ Fiqzay Maria), Florentina Spânu-Olar – Mara Bâtea, Alexandra Iușan, Ștefania Vătafu (64′ Beatrice Tărășilă) – Ioana Bortan (58′ Nicoleta Bărbos), Alexandra Lunca (55′ Loredana Nica), Andreea Voicu (50′ Mihaela Ciolacu).

În acest meci, și-a făcut debutul la naționala de senioare a României, Nica Loredana, de la FC Oțelul și Bărbos Nicoleta, de la FC Brazi, care au fost convocate în locul jucatoarelor de la Real Craiova, Iordachiuși Olga și Stanciu Ana-Maria. 

România, face parte din grupa a II-a din preliminariile pentru turneul final din Canada, alături de Spania, Macedonia, Cehia, Estonia și Italia. Din cele patru meciuri disputate până acum, fetele noastre au acumulat 4 puncte și se situează pe locul 4 la egalitate de puncte cu Cehia.

Din anul 1990, de când s-a inființat naționala de fotbal feminin, România, cu echipa de senioare, nu a reușit să se califice la nici un turneu final de Campionat Mondial sau European.